divendres, 10 d’agost del 2018

Tomato Ninja (1994) Original Cut

Qui diria que a dia d’avui trobaria una animació perduda, amagada dins de tota la informació que vaig guardar durant el 1994? La animació en si és curta, ja us ho podeu imaginar, però trobar una peça d’aquestes característiques és tot un miracle i per mi, tot un tresor.

Per aquest muntatge original, vaig decidir tornar a utilitzar l’Autodesk Animator amb l’ajuda del DosBOX. Després de realitzar varies proves per posar-me les piles (amb una eina que no utilitzava des de feia més de 24 anys), vaig recrear diversos intents fins crear de nou una seqüència que no perdés el to amb tot el conjunt. Va ser un pel complicat, perquè les animacions que realitzava es veien un pel actualitzades i he intentat ser el més fidel possible a la animació d’aleshores (sense acabar d’estar satisfet al 100%). Així va ser com he tornat a fer el segon impacte, de l’atac d’en Cyber Carrot.

Ara Tomato Ninja manté el mateix to des del principi fins el final. No hi han seqüències realitzades amb Flash, tret dels crèdits finals. Queda una animació uniforme i més compacte. De fet, aprofitant l’ocasió, he tornat a capturar tots els fotogrames de nou, directament de l’Autodesk Animator, per no perdre cap detall (són diferències mínimes, però importants).

Perquè és pogués escoltar amb la màxima fidelitat possible i ometre els comentaris sobre en Banana, he modificat diàlegs que tenia d’en Tomato. De fet, vaig utilitzar altre cop el Goldwave (un editor de so, que té un efecte que em recordava als ecos, que fèiem servir al 1994), per donar-li una textura similar a les gravacions que vam fer de petits. El més significatiu que trobo a faltar, és la seqüència on veiem en Tomato mutilat i l’Albert (amb la seva característica veu), deia una cosa semblant com “Pietat Pasta, pietat! No em matis, et, et compraré un gos!” i a continuació reia bojament, com només l’Albert ho sabia fer.



Tret d’això, Tomato Ninja està més complet que mai i qui sap si més endavant tornarem a tenir un nou muntatge... El que és ben segur, és que ara respira amb totes les animacions originals.

Per més d’informació, podeu visitar la publicació del 2006 del blog aquí.

To be continued!