divendres, 7 d’octubre del 2011

Tomato The Movie (1995)



La continuació directe de Banana Assassin’94, es va començar a crear durant el 1994. La cinquena part de la sèrie, va rebre el nom de Tomato The Movie i com el seu nom indicava, pretenia ser un projecte molt més elaborat.

L’argument començava amb en Tomato arribant al mon dels morts. Un cop allà, es posava en contacte amb en Banana telepàticament, per avisar-lo de 3 nous enemics. S’hauria de veure el combat d’en Banana i quines aventures viuria en Tomato a l’altre mon...



El final de la primera etapa de la sèrie estava a punt d’arribar, quan per culpa del mal funcionament dels desapareguts disquets de 3 ½, es van fer malbé les animacions: Tomato Ninja, Banana Assassin i el projecte en desenvolupament, Tomato The Movie.

Llavors, es va intentar refer l’animació de Banana Assassin, que va ser la més afectada i amb conseqüència, es va abandonar el nou projecte fins a nova ordre. L’Albert Manzanares (veu immortal d’en Tomato Assassin), marxava a viure a Mollet i es va començar a perdre considerablement el contacte. Tot això repercutia a l’hora de crear la sèrie. Part de la motivació ja no hi era i finalment, Tomato The Movie va quedar inacabada.



Durant el procés de restauració, he aprofitat per acabar seqüències que no es van arribar a muntar mai. Per sort, com es va poder salvar tot el material previ al muntatge final, s’ha pogut acabar tota la feina realitzada en el seu dia.

Com podreu veure, Tomato The Movie feia gala d’un canvi visual molt significatiu i va crear certa expectació. Els dissenys dels personatges van evolucionar i es va canviar el mètode de treball, creant els escenaris i els personatges per separat. Tot això va suposar una millora molt evident, respecte les animacions anteriors.



A meitat de l’animació, veure-ho un canvi de resolució degut a que a meitat del procés, es va actualitzar el programa Autodesk Animator (l’eina de treball) per la versió Pro. Cal senyalar que les animacions no es van realitzar amb cap llapis òptic.

Amb Tomato The Movie, es tanca el pilar central de la sèrie. Ara es pot veure la evolució dels primers anys de Cyber Productions, amb el primer Tomato Assassin fins a l’intent de refer Banana Assassin al 1996.

To be continued!