dimarts, 19 de juny del 2007

L’origen de la veu

Ja fa temps que volia escriure sobre la veu més carismàtica que he escoltat mai, la veu d’en Tomato Assassin. Molts pensen que és una veu modificada per ordinador, però no és així. Aquesta veu va tenir un inici, i d’això fa encara molt més temps que la primera animació d’en Tomato Assassin.

Tot va començar als ‘80, amb l’Spectrum, un dels ordinadors d’aquells increïbles anys, com l’Amstrad, Comodore, Atari... En aquell temps on érem més petits, infinitat de coses com els jocs d’ordinador d’aquella època ens motivaven i ajudaven a somiar, però això és una altra història...



Al poc temps que els meus pares em regalessin l’Spectrum 48k, em compraven una revista anomenada Load ‘n Run.

Aquesta revista portava una cinta amb diversos jocs, que venien amb un nom diferent al joc original. Un dels jocs de la revista era el Lazy Jones (títol original) però jo el vaig conèixer com Jonas.



I us preguntareu, que té a veure aquest emblemàtic nom amb tot això? Fins als meus coneixements diria que molt. La cinta on sortia el joc en qüestió, la vaig deixar anys després a l’Albert Manzanares. Poc després l'Albert, junt amb un amic, va començar una conya amb el nom de Jonàs utilitzant una veu molt peculiar. La veu seria la que més endavant, al 1994, donaria vida en Tomato Assassin. Podeu escoltar al blog de les Vakas Lokas, la conya al final de la cançó Blues.

Ara, desprès de tots aquests anys, el que em sabria més greu és que hagués de fer un canvi de veu degut a la poca dedicació que dona l’Albert a la sèrie. Sé que com tots els artistes, ell té les seves particularitats, però em fot molt perquè se que ell s’ho passa molt bé fent la veu d’en Tomato (tots ho podeu veure als crèdits finals del Capítol Zero), encara que pateixin les seves cordes vocals.. a més, d’alguna manera espiritual, és l’anima de la criatura.


I quina altra veu podria reemplaçar la d’en Tomato? Cap. Però desgraciadament i encara que no m’agradi és una possibilitat, ja que la sèrie amb veu o sense ha de continuar i per molt mal que em faci, no voldria que la veu fos un impediment.

En fi, tampoc hauria de costar tant gravar la veu, oi? No surt un capítol cada mes (encara que ja m’agradaria, ja...). Se que com jo, hi ha molta gent encantada amb l’aportació de l’Albert al personatge, però ell no es dona compte que té una veu fascinant que si no fos per ella, dubto que en Tomato tingués tant de carisma.

Una abraçada.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Albert, no siguis puta i ves a gravar veus :P

Eric

Valentí ha dit...

Hola Assassins!

Quin post més melancòlic, m'ha agradat conèixer els orígens de la veu d'en Tomato de la mà del Jau. Jo, com ja saveu, vaig gaudir d'aquesta etapa de les nostres vides i de les nostres conyes, pero no coneixía aquestes arrels de la veu d'en Tomato.

L'Spectrum és una part molt important de la meva relació amb tots vosaltres i forma part de la nostra cultura de grup, una cultura que queda reflectida amb la veu que l'Albert dona al nostre estimat Tomato.

Espero que no perdem aquesta veu mai, i que l'Albert trobi les ganes per dedicar-se a aquest projecte. En Tomato sense l'Albert no seria el mateix, la seva ànima es basa en la seva veu.

Ànims Albert!

Una abraçada, cabrons!

Van.

Anònim ha dit...

No futeu nanus, l'Albert a de fer les veus del tomato, no es el mateix sense ell. Fem un mica de presió a veure si es dedica una mica més...

Jonas!!!! Jajajajaja, encara ho recordo ;)

Una abraçada a tots...

Anònim ha dit...

JONAS MENJAT LA SOPA, ...no no vull menjar! JUUUUUUR

Albert tiu, formes part del protagonisme junt amb en jau del tomato, qualsevol no te aquest privilegi.
Segueix participant. No trobes maco mantindre viva la flama de la infancia? Segueix aixi!! ...la vida es una merda, disfruta-la aixi!

Un abraçada a tots, menys a l'albert fins que grabi veus!

-------------------
VISCA l'MSX!!!!!!

a la merda cabró a pendre pel cul!

..::living la patagonia::..

Anònim ha dit...

Ei Malparits!.
Soc en Tomato.
Pero de que aneu. Us penseu que ja me retirat?. Nomes estaba de vanances. Pero l averitat es que ja me cansat de fer el dropu. Es la hora...

Jau. Quan volguis grabem els nous dialegs. Y si. Segeuixo en aquests mon. jajajaja