dijous, 17 de març del 2016

Demis Adventure

Les animacions de Cyber Productions sempre han estat arrelades a la sèrie de Tomato Assassin, però també hi ha hagut espai per alguna altra idea. Demis Adventure, va néixer durant l’estiu del ’97, quan gravàvem la música de les Vakas Lokas, amb unes animacions inspirades en un gran amic i col·laborador de la sèrie, en Josep Barroso o més conegut com Demis.

La idea inicial de Demis Adventure o Les Aventures d’en Demis (el títol no es va arribar a decidir), era representar diverses situacions còmiques de la nostra vida adolescent, amb una mena d’episodi pilot. En aquells dies, en Demis es va decolorar del seu cabell, una cua de color taronja. Allò, enmig de tot el procés creatiu que vivíem, em va donar un punt d’inspiració per veure’l com un personatge d’animació.



Aprofitant el canvi visual que vaig aconseguir amb Tomato The Movie, on de forma rudimentària començava a treballar creant els decorats i les animacions per separat (recordem que les primeres animacions que realitzava, ho dibuixava tot a la vegada), vaig realitzar unes animacions senzilles i intencionadament no molt elaborades, que amb el temps han significat un pas més en el treball de Cyber Productions i un motiu més que suficient per que sigui publicat.

Sobre la animació, comentar que mai vam arribar a gravar cap diàleg i després de la restauració, he afegit efectes de so i música de les Vakas Lokas, per complimentar la animació de la forma més respectuosa. De fet, és gràcies a la música que vam realitzar, on les imatges recuperen part de l’essència d’aquella gran època que vam viure plegats.

Les cançons que sonen a Demis Adventure, són 2 extractes dels raps que feia el gran Israel Alonso, que sonen de fons. Durant els crèdits finals, sona “Blues” (una altra cançó de les Vakas Lokas), on es pot escoltar part de la conya que s’explica a l’origen de la veu d’en Tomato Assassin.

Així doncs, durant un parèntesis enmig de la realització de Tomato Assassin IX: Cyber Tomato, Demis Adventure torna a la llum, per quedar-se al costat de les primeres animacions del 1994.

To be continued!