dijous, 4 de maig del 2017

Cyber Productions (1994)

Abans que els llamps, la violència i l’humor d’en Tomato Assassin, explotés com l’inici de l’univers, es va realitzar una mena de presentació i/o demostració, on l’Albert Manzanares i jo, vam anomenar Cyber Productions. Cyber Productions seria el nom escollit, amb el que ens donaríem a conèixer, amb les futures animacions que durant aquells dies i amb tota l’energia i il·lusió d’uns nens de 14 anys, imaginàvem realitzar amb l’Autodesk Animator.



L’Autodesk Animator va ser l’eina gràfica, que ens va il·luminar com si d’un llibre d’encanteris es tractés. Ens va obrir la ment amb els seus exemples i l’infinita capacitat creativa que es podia realitzar amb aquell gran programa d’ordinador. Però abans de donar inici a futurs projectes, havíem de fer un munt de proves i vam començar a realitzar una sèrie d’animacions inconnexes on mica en mica, vam anar descobrint les seves possibilitats visuals. No vam saber treure-li tot el seu suc, però ho vam aprofitar per donar-li sortida a les nostres inquietuds, fer quelcom creatiu i passar-ho molt bé.

Com podeu veure, aquesta animació és molt més primitiva que les primeres animacions de Tomato Assassin, però tot i així, conserva cert encant i és la primera porta que s’obre per donar pas a totes les animacions que vindrien després.

Durant la sonada pèrdua de material dels disquets de 3 1/2, aquesta animació tant sols va perdre una línea de diàleg que fins no fa gaire, encara pensava en recuperar, però degut al poc contacte que mantinc actualment amb l’Albert (el diàleg original el va fer ell), vaig pensar que si ho tornava a gravar jo mateix perdria cert encant i d’alguna forma, tal i com he realitzat el muntatge del 2017, no ho trobo a faltar tant. A més, la gravació sonaria massa neta, comparada amb les que es van gravar al seu dia, per molt efecte retro que li pogués donar.

Totes les animacions del 1994 anaven acompanyades de música. Eren uns arxius CMF de Creative Labs, d’un estil molt similar al MIDI, però van quedar desfasats en poc temps. Una part de la gràcia de les animacions de Tomato era el contrast de les imatges, el so i la música que sonava. Era una experiència divertida i volia recuperar-ho amb aquesta animació, però no me’n vaig sortir amb cap convertidor i més havent de fer-ho, emulant el mític MS-DOS.

Tenia pensat publicar aquesta animació, un cop finalitzés la segona part de Cyber Tomato, deixant aquesta pinzellada tant senzilla i al mateix temps, important, tancant tota una etapa d’animacions. Però el cos em va demanar posar-m’hi abans, així que aquí tenim els fonaments de Tomato Assassin, la primera animació de Cyber Productions.

To be continued!